Waarom zou ik investeren in goud?

Goud, gezien als een manier om rijkdom te meten sinds het antieke Egypte, is nog steeds een waardevolle manier om de financiële situatie te verbeteren. Goud is een goede plaats om uw geld te investeren. Door goud te kopen, kunt u de waarde van uw beleggingsportefeuille vergroten. Voordat u daadwerkelijk investeert in goud, laten we eerst evalueren waarom u zou investeren in goud.

Waarom investeren in goud?

Goud is een van de meest aconische investeringen. Met de komst van digitale munt, goud wordt steeds minder populair. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het een van de meest stabiele activa is die er zijn. Enkele van de voordelen van het investeren in goud zijn de volgende:

Het is betrouwbaar en makkelijk te verhandelen

Goud heeft zichzelf al eeuwenlang bewezen als een stabiel medium om te investeren. Er zijn geen twijfels over goud en het is makkelijk om te verhandelen in om het even welke land. Tevens is de waarde van goud een factor die voor relatief weinig verandering vatbaar is, waardoor het de perfecte activa blijft om een portefeuille mee te diversifiëren.

Het is beter afgeschermd van inflatie

Goud is een goede zet als het gaat om bescherming van uw spaargeld. Als de inflatie stijgt of als de waarde van de plaatselijke munt daalt, stijgt de waarde van goud. Omdat de waarde voornamelijk bepaald wordt door vraag en aanbod, kunt u er zeker van zijn dat goud als uw investering eigenlijk niet zal verliezen aan waarde.

Het is een lange termijn-investering

Goud is een lange termijn-investering, die uw portefeuille de voordelen van meer voorspelbaarheid kan bieden. Aan de andere kant, kan goud ook als korte termijn investering gebruikt worden. Er is een markt aanwezig waar goud dagelijks verhandeld wordt, waardoor er voorspelbaarheid ontstaat op korte termijn. Dit maakt dat goud goed is voor beleggers die de korte termijn willen beleggen, maar ook voor diegenen die op zoek zijn naar lange termijn stabiele investeringen.

Goud is een waardevol metaal

Goud blijft een waardevol metaal, dit komt door het schaarse aanbod. Hoewel er tegenwoordig minder goud verhandeld wordt dan voorheen, blijft het een waardevol bezit omdat het eigenlijk altijd waardevol blijft.

Het is een goede manier om inkomsten te genereren

Goud is een solide investering, die beloond wordt door de winst die je kan genereren in de vorm van interesse en pluspunt. Door het goud te verhuren, kunnen beleggers extra geld verdienen op hun goudinvloed. Er is ook de mogelijkheid om te investeren in goud-gebaseerde aandelen. Er zijn tal van manieren om goud te gebruiken om inkomsten te genereren.

Het kopen van goud

Nu u begrijpt waarom uw in goud zou investeren, hoe gaat u in goud investeren? Er zijn een aantal verschillende manieren waarop het mogelijk is, afhankelijk van uw vermogen en wat u wilt. We zullen enkele van de meest populaire manieren bekijken waarop u kunt beginnen met het investeren in goud.

Kopen van fysiek goud

De meest directe manier om te investeren in goud is het kopen van fysiek goud. Er zijn verschillende manieren om fysiek goud te kopen. U kunt het kopen bij een goudhandelaar, bij een goudmijn, op internet of rechtstreeks van een goudproducent of creditcardbedrijf. Het fysieke goud dat u koopt, kan in vorm van munten of barres verkregen worden. U kunt zelfs goud schoppen of kopen om de waarde ervan te verhogen.

Goudcertificaten

Goudcertificaten zijn goud bewijzen van eigendom die u kunt kopen voor het recht op fysiek goud dat u wilt zonder daadwerkelijk tegen goud in het bezit te zijn. Houd er rekening mee dat goudcertificaten ook onderworpen kunnen zijn aan restrikties. Omdat er geen fysiek goud aanwezig is, betekent dit ook dat u het niet op korte termijn kunt verhandelen.

Goud ETF’s en futures

ETF’s (Exchange Traded Funds) en futures zijn naast koop en verkoop van fysiek goud de meest populaire manieren om in goud te beleggen. ETF’s zijn beleggable fondsen waarmee u in goud kunt beleggen door aandelen te kopen. Futures zijn goudcontracten die worden verhandeld voor toekomstige levering waardoor u extra geld kunt verdienen op de veranderingen in de goudprijs.

Conclusie

Hoewel er verschillende manieren zijn, waarom u in goud zou investeren, is het belangrijkst om te onthouden dat elk beleggingsbeslissing moet worden genomen na een grondige evaluatie. Investeren in goud kan een goede oplossing zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun portefeuille te diversifiëren. Als u vindt dat goud investeringen bij uw situatie passen, neem dan contact op met een gecertificeerde beleggingsadviseur.

Plaats een reactie