Hoe vind ik geschikte start-ups om in te investeren?

Investeren in start-ups is tegenwoordig steeds populairder. De mogelijkheid om in te zetten op potentieel succesvolle bedrijven met een relatief kleine investering is aantrekkelijk voor toekomstgerichte beleggers. Het vinden van de juiste start-up om je geld in te investeren kan echter een uitdaging zijn. Hieronder staan een paar manieren om start-ups te vinden en te beoordelen die mogelijk geschikt zijn voor jouw portefeuille.

Waarom investeren in start-ups?

Investeren in start-ups vraagt om het nemen van een risico. Als je het echter goed doet, kunnen de grote winsten groot zijn. Uiteraard zijn de meest succesvolle verhalen die van start-ups zoals Google, Apple en Microsoft, bedrijven die nu miljarden waard zijn. Toen echter in de beginfase belegd werd, hebben veel beleggers gerealiseerd dat ze hun kleine investeringen hadden vermenigvuldigd. Wat zo aantrekkelijk is aan het investeren in start-ups, is het potentieel van je kapitaal te vergroten. Net zoals bij elke investering is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je je geld in een geschikte start-up investeert.

Hoe start-ups te zoeken en beoordelen?

Er zijn verschillende manieren om start-ups te vinden en om te bepalen of iets geschikt is om je geld in te investeren. Eén van de meest populaire en licht toegankelijke manieren is door het toetreden van een start-up beleggingsnetwerk, zoals AngelList. Op AngelList zijn vele start-ups te vinden die in staat zijn om buitenbeleggers in hun onderneming te accepteren. Door het benutten van dit netwerk kun je meer leren over de Founders en hun verdiensten, waardoor je een beter inzicht krijgt in het bedrijf en de apparatuur die ze hebben om succesvol te kunnen worden. Ook kun je veel onderzoek doen naar de specifieke industrie waarin de start-up opereert, wat je helpt begrijpen in welk soort bedrijf je investeert.

Hoe kan ik de start-up waar ik in geïnteresseerd ben verder beoordelen?

Voor ervaren en toekomstgerichte beleggers is het een must om een diepere, persoonlijkere en meer toegewijd blik op een start-up te werpen. Allereerst moet je je bewust zijn dat je geld in een start-up investeert die nog in de beginfase is. Het team is waarschijnlijk klein en de technologie nog niet goed gevestigd, dus je moet uitgaan van een heet glas water. Als je geboeid bent door een bepaalde start-up, zoek dan naar concurrenten en vergelijk hun prestaties. Neem ook contact op met oude klanten om te zien of de start-up de beloftes waarmaakte. Ten slotte zou je een persoonlijk gesprek kunnen organiseren met de medeoprichter, waardoor je een gevoel krijgt over hun toewijding aan het succes van het bedrijf. Als ze meer willen gaan dat alleen het verdienen van geld, dan is het een goed teken dat hoge rendementen mogelijk zijn.

Kortom

Investeren kan een grote beloning opleveren als je de juiste start-up vind. Maar je moet weten hoe je kunt zien of een start-up een goede investering is. Door start-ups te vinden en te beoordelen via start-up beleggingsnetwerken zoals AngelList, door de specifieke industrie te onderzoeken waarin de start-up opereert, door contact op te nemen met oude klanten en door een persoonlijk gesprek te organiseren met de medeoprichter, kun je meer leren over de investering en of het al dan niet geschikt is voor je portefeuille. Zo kun je gemakkelijk de juiste start-up vinden om te investeren.

Plaats een reactie