Welke beleggingen zijn geschikt voor beginners?

Met een kleine kruimel kun je al beginnen met beleggen, waar de kunst is om je geld door een goed beleggingsplan zo veel mogelijk te laten groeien. Beleggen kan een goede manier zijn om uw spaargeld te tonen en hier op lange termijn de meeste rendement van te krijgen. Maar hoe kun je als beginner starten met beleggen en welke beleggingen zijn het meest geschikt? Lees hieronder over welke beleggingen geschikt zijn voor beginners.

Waarom is beleggen interessant?

Beleggen kan interessant zijn, met de kans op een mooi rendement. Uw geld zal meestal meer rendement geven dan op een spaarrekening. Je hoeft ook niet enorm veel geld in te leggen om geld te verdienen. Door slim te beleggen kun je dus ook als beginner snel geld verdienen. Beleggen is echter ook riskant, er is namelijk ook een kans dat je geld verliest. Daarom is het altijd belangrijk om goed na te denken over welke beleggingen je doet.

Wat zijn de meest geschikte beleggingen voor beginners?

Er zijn verschillende soorten beleggingen, waarvan sommige meer geschikt zijn voor beginners dan andere. Als beginner is het aan te raden om te beginnen met beleggen in ETF-fondsen (Exchange Traded Funds). Deze ETF’s beleggen meestal in grote bedrijven, zodat er veel minder risico is en je dus meestal meer rendement krijgt. Ook is het aan te raden om te beleggen in Fondsen..

Fondsen beleggen ook meestal in grote bedrijven, waardoor het risico meestal lager is. Fondsen worden beheerd door een professional, wat betekent dat ze beter in staat zijn om op de bodem van de markt in te spelen. De kosten voor het beheer van fondsen zijn meestal een stuk lager dan voor ETF’s, waardoor ze populairder zijn bij beginners. Ten slotte zijn er ook obligaties. Obligaties zijn een dergelijke soort belegging, waarbij de begunstigde geld krijgt van de ontvankeling voor het uitlenen van geld. Hoewel obligaties meestal minder rendement geven dan aandelen, zijn ze meestal minder risicovol.

Hoe moet je beginnen met beleggen?

Voordat je begint met beleggen is het goed om eerst de risico’s in kaart te brengen die betrokken zijn bij een belegging. Hoe meer risico je neemt, hoe meer rendement je mogelijk kunt krijgen. Maar er is ook een hoger risico dat je geld verliezen. Probeer daarom altijd eerst te begrijpen wat beleggen inhoudt en welk risico je neemt. Als je dit begrijpt, kun je een goed beleggingsplan opstellen en je geld beheren op een verantwoorde manier. Als je geld gaat beleggen doe dit dan altijd via een beurs. Er zijn veel verschillende brokers waar je bij kunt beleggen, maar vergelijk altijd de voorwaarden en kosten zoals transactie- en beheerfees. Koop nooit aandelen als je de bedrijven waar je in belegt niet goed begrijpt, zodat er geen risico bestaat dat je uiteindelijk alles verliest.

Conclusie

Beleggen is een interessante manier om geld te verdienen, maar het kan ook risicovol zijn. Als beginner is het aan te raden om te starten met beleggen in ETF’s en Fondsen. Zo houd je het risico laag en kun je toch mooie rendementen behalen. Maar vergeet niet om altijd eerst alle risico’s te begrijpen voordat je overgaat tot beleggen. En vergelijk altijd de voorwaarden en kosten van de verschillende brokers.

Plaats een reactie